Om Fleture

Vi är en webbshop som blandar vackra saker i vackra material från hela världen för att göra ditt hem personligt. Ett hem som berättar vem du är och som är unikt för bara dig. Vi satsar mestadels på handgjorda, genuina möbler i massivt trä, samt återvunna material utan att göra avkall på kvalitet.

Fleture står för mångfald och hållbarhet. Vår inspiration kommer från skogen över hela världen men också från himmelen. Ibland är den vackert blå och ibland mörk, men det är ändå samma himmel vi ser - var vi än befinner oss på den här planeten. Vi vill leverera möbler och ting att älska som ska hålla för familjelivet, för fester, umgänge och mys i flera generationer eller så länge du vill.

Namnet Fleture är en lek med ord. Sir Banister Fletcher var arkitekten som tillsammans med sin far som hade samma namn, skrev referensverket History of Architecture i början av förra seklet. I boken föreslår Fletcher ett Tree of Architecture, som är ett schematiskt diagram som beskriver olika grenar av arkitektonisk stil i perioder: peruansk, egyptiska, grekista, assyriska, kinesiska och japanska och som sedemera kulminerar i modern amerikansk stil.

Vi på Fleture tror ju förstås inte på en linjär utveckling på det sättet och Fletcher har fått en del kritik för detta på senare år, men vid början av 1900-talet var det vanligt att forskare försökte kategorisera världen för att göra den mer begriplig. Något som ligger till grund för en hel del orättvisor i vår värld.

Därför väljer vi att hedra traditionella arkitekturen med tillförsikt och väljer att låta nature, future, culture och furniture ta plats i varumärket. Vi tror att människor och kulturer liksom "god smak" varken kan kategorieseras eller mätas. Vi är alla en mix av våra erfarenheter, vår uppfostran och vår världsbild och en del av världsaltet. Det är det som gör oss unika.

Fleture.se drivs av International Architecture Solutions AB, startat i juni 2017 av Ashraf Abdallah (Egyptisk arkitekt, entreprenör och visionär), Jennie Hagman (Entreprenör och Content Marketing Expert, med ett stort intresse för heminredning samt Robert Kraft (Uppfinnare, styrelseproffs och med en ovanligt kreativ hjärna).

 

Din produkt är tillagd

×