Så tar du hand om de 5 mest populära krukväxterna i ditt hem

9 produkter

Utanför ser vi löven gulna och falla till marken och för oss som har odlingar utomhus så ser det ut som att säsongen börjar gå över för denna gång. Jag tror bestämt att höstens första frost tog de sista grödorna i landet. Det är dags att flytta in igen. För oss som fortfarande vill ha gröna växter omkring oss, har vi rådfrågat Lotta Eriksson på växtvård om hur vi ska få våra krukväxter att växa och må bra. Växtvård levererar frukt, blommor och krukväxter till företag och offentliga miljöer och dessutom kommer de ut och vattnar och pysslar om växterna så att du bara kan njuta av den mysiga och gröna inomhusmiljön.

Monstera deliciosa

Monstera deliciosa, som även allas Adams revben, är omåttligt populär och trendig just nu när det gäller inredning. Så trendig att vi inte bara ser dem i köksfönstret utan även på posters och textilier. Det är en retroplanta som vi såg mycket av i 60- och 70—talets inredning men som nu ligger i topp bland inredningstrender igen.

Monsteran tycker om ljus men den ska helst inte stå i fullt solljus hela dagen. Det är en Epifyt, vilket innebär att den lever på andra växter och träd. Du ser tydligt de kraftfulla luftrötterna som man bör låta vara kvar även om de inte alltid är så dekorativa. Blir de för många tål några av dem att tas bort. Den behöver inte jättemycket vatten.

Gullranka (Epiprenum pinnatum)

Det här är en lättskött planta som tål ganska mörka utrymmen. Den tar hand om kemiska gaser i inomhusluften och har en hög avdunstning, vilket gör att den både renar och fuktar luften i dina rum. Det här är en bra och förlåtande nybörjarväxt. Låt den torka ut mellan vattningarna och plantera om den varje vår. Se till att den får lite extra näring några gånger per år.

Murgröna (Heders helix)

Gotlands landskapsblomma och en av Fletures personliga favoriter. Den är grön året om när den växer utomhus  bildar den gröna vackra väggar samt klättrar på stora lövträd. Den vill ha mycket ljus och behöver ständigt vara fuktig annars blir det lätt ohyra på den.

Svärmorstunga (Sansiveria)

Svärsmorstunga renar även den vår inomhus och används flitigt av inredningsintresserad och denna trendar definitivt både bland inredningsreportagen och i våra hem. Låt den torka mellan vattningarna och låt den stå lite trångt i krukan så kommer den att trivas bra hos dig.

Fiolfikus (Ficus lyrata)

En lättskött fikus som vill bada i ljus. Den vill ha mycket vatten under den torra sommaren men lite mer sparsamt under vintern. Flytta den helst inte under vintern. Den har stora dekorativa blad och den tycker om hög luftfuktighet.

Inred med växter

De vackra gröna växterna kommer till sin rätt på en piedistal, på ett snyggt sideboard eller på fönsterbrädan. Snyggast blir de om du kombinerar dem med andra kära ting på snygga möbler. Här nedan ser du våra förslag på avlastningsbord, piedistaler och andra möbler som gör sig fint tillsammans med de 5 ovanstående favoriterna.

Om du registrerar dig för vårt nyhetsbrev så får du 20% rabatt på din första order.

Sortera

Din produkt är tillagd

×